Moby Dick start nieuw speeltuinseizoen zonder asbakken

ingevoerd op 28-02-2012

Afgelopen maandag, 27 februari, is het hek van speeltuin Moby Dick aan het Moensplein weer opengegaan voor het nieuwe speeltuinseizoen. De speeltuin werd vorig jaar al ingrijpend gerenoveerd tot natuurspeeltuin die ook voor kinderen met een beperking goed toegankelijk is, en dit seizoen komt daar nog een vernieuwing bij.

Moby Dick is met ingang van het seizoen 2012 ook een rookvrije speeltuin. Op het terrein en rond de toegang mag niet gerookt worden. Aan het besluit ging onder de vrijwilligers maar weinig discussie vooraf. ‘Iedereen was het erover eens dat roken in de nabijheid van kinderen gewoon niet kan, ook niet in de buitenlucht’, zegt vrijwilligster Margot Reesink. ‘Het is geen voorbeeld en het wordt door kinderartsen afgeraden. Bovendien zijn peuken gevaarlijk voor kleine kinderen, en de vrijwilligers konden vaak na sluiting van de speeltuin nog de rommel opruimen.’

Het rookverbod staat duidelijk met bordjes aangegeven en bestuur en vrijwilligers rekenen op medewerking van de bezoekers.

800px-Rauchen_Verboten.svg 800px-Rauchen_Verboten.svg